Jäsenjärjestöt

Kaikki UKJn jäsenyhdistysten taiteilijat kuuluvat myös UKJhin ja ovat oikeutettuja osallistumaan UKJn tapahtumiin.

Yhtensä jäseniä UKJlla on noin 2000.

Espoo Art ry

Taideyhdistys Espoo Art on perustettu vuonna 1976. Jäsenmäärä yhdistyksessä on vuosien aikana kasvanut tasaisesti, ja tällä hetkellä jäseniä on yli 200. Yhdistykseen kuuluu öljy-, akryyli- ja akvarellimaalareita, graafikoita, valokuvaajia sekä kuvanveistäjiä. Osa jäsenistä ammattilaisia ja osa aktiivisia harrastajia. 

Espoo Art ry
Kuninkaantie 43, 02940 Espoo

espooart@gmail.com

Hangon Kuvataiteilijat ry

Hangon Kuvataiteilijat – Hangö Bildkonstnärer ry on vuonna 1978 perustettu yhdistys, joka pyrkii aktiivisesti edistämään taiteen harrastusta ja tasoa järjestämällä jäsenilleen yhteisnäyttelyitä, taidekoulutusta sekä näyttelyretkiä.

Toimintamme tärkein painopiste on kuitenkin olla yhteyslinkkinä jäsentemme, kaupungin ja muiden yhdistysten välillä. Jäsenistöömme kuuluu toistasataa taitelijaa ja taiteenharrastajaa, joilla kaikilla on enemmän tai vähemmän yhteyttä Hankoniemelle.

Hangon kirjastossa sijaitseva taidelainaamo eli Artoteekki välittää Hangon Kuvataiteilijat ry:hyn kuuluvien taiteilijoiden teoksia.

Helsingin Taideyhdistys ry

Helsingin Taideyhdistys on vuodesta 1979 toiminut aktiivisena ja luovana toimijana pääkaupunkiseudun taidemaailmassa. Olemme läsnä somessa, gallerioissa ja kulttuurikeskuksissa – siellä missä taide elää. Yhdistyksemme tarjoaa jäsenilleen lukuisia mahdollisuuksia taiteen edistämiseen ja esilletuomiseen, pyrkien lisäämään kuvataiteiden kiinnostusta kaikille matalalla kynnyksellä.

Yhdistyksemme tarkoitus kiteytyy yhdessä onnistumisen voimaan. Olemme yli 200 taiteilijan ja taideharrastajan yhteisö, joka edistää luovuutta ja ryhmäenergiaa. Järjestämme monipuolisia tapahtumia, koulutuksia ja näyttelyitä, seuraten ja soveltaen ajan ilmiöitä.

Visiomme on tarjota jäsenillemme mahdollisuuksia kehittyä ja osallistua näyttelyihin sekä fyysisissä tiloissa että verkossa. Arvomme – Taide kuuluu kaikille – onnistumme yhdessä – ohjaavat toimintaamme, jossa teemme asioita omalla stadilaisella tavalla.

Helsingin Taideyhdistys ry
Unioninkatu 45, 00170 Helsinki

htaideyhdistys@gmail.com

 

KuumArt ry

KuumArt ry on taideyhdistys, jonka kotipaikka on Tuusula ja toiminta-alueena on koko Keski-Uusimaa. Yhdistys perustettiin vuonna 2007, jolloin yli 30-vuotta toimineet Keravan Kuvataiteilijat ry ja Tuusulan Taideseura ry yhdistivät voimansa. KuumArt-nimi viittaa Keski-Uudenmaan kuntien yhteistyöorganisaatioon (KUUMA).

KuumArt ylläpitää ja vuokraa Galleria Allia.

Local Artists ry

Perustimme Local Artists ry -yhdistyksemme sipoolaisin voimin vuonna 2010. Meidät yhdisti maalaaminen Carin Bengtsin johdolla Sipoon kansalaisopistossa. Lisäkoulutus on tärkeä osa toimintaamme. Jäsenten yksityisten näyttelyjen lisäksi järjestämme yhteisnäyttelyjä. Yhdistyksen jäsenissä on sekä harrastelijoita että ammattikuvataiteilijoita.

Local Artist ry
Sipoo
 

Hallituksen sihteeri
Yrsa Lindqvist
yrsa-lindqvist@sls.fi

Lohjan Taideyhdistys ry

Lohjan taideyhdistys on perustettu 29.12.1959 taiteen harrastajille tukemaan eri taidelajeja – kuvataiteita, kirjallisuutta, musiikkia, teatteria ja elokuvaa.

Nykypäivän Taideyhdistys opastaa ja tukee ennen kaikkea kuvantekijöitä järjestämällä näyttelyitä, ikkunanäyttelyitä, kursseja, retkiä ja luentoja. Jäsenmäärä on noin 160

Lohjan Taideyhdistys ry
Tynninharjuntie 21, 08700 Lohja

 taideyhdistyslohjan@gmail.com

Hyvinkään Taiteilijaseura ry

Hyvinkään Taiteilijaseuran perustava kokous pidettiin Tapio Hailin kotona huhtikuussa 1958. 

Hyvinkään Taiteilijaseura ylläpitää ja vuokraa Promenadigalleria. Yhdistyksen tiloissa toimii myös taidelainaamo, kehystämö ja taiteilijatarvikeliike.

Hyvinkään Taiteilijaseura ry
Vaiveronkatu 10, 05900 Hyvinkää


hyvinkaantaiteilijaseura[at]gmail.com

019 419 841

Järvenpään Taideseura ry

Järvenpään Taideseura ry on vuonna 1958 perustettu harrastajien ja ammattitaiteilijoiden yhteinen seura. Seuran tavoitteena on kuvataiteen eri alojen tunnetuksi tekeminen, näyttelytoiminta ja kuvataiteen harrastuksen edistäminen.

Seuralla on näyttelytiloja, grafiikan työpaja ja vuokrattavia työhuoneita Järvenpään Taidetalolla Myllytiellä.

Järvenpään Taideseura ry’
Myllytie 13 A, 04410 Järvenpää

 taidetalo.taideseura()gmail.com
Puhelin: 0400 213 720 (taidetalon aukioloaikoina)

 

Kirkkonummen Taideyhdistys ry

Kirkkonummen Taideyhdistys on perustettu v. 1972. Jäseniä yhdistyksessä on noin 140. Tavoitteena on innostaa ja kehittää taide-elämää Kirkkonummella. Eri taiteenalojen harrastajat ja ystävät voivat liittyä jäseniksi. Yhdistys järjestää kursseja, luentoja, opetuskritiikkiä, näyttelyitä, teematapahtumia ja taideretkiä.

Kirkkonummen Taideyhdistys ry
Pappilantie 1 b, Kirkkonummi
 

Loviisan Taideyhdistys ry

Loviisan Taideyhdistys edistää ja kehittää eri taiteiden harrastusta ja kulttuurista tarjontaa toimialueellaan.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää taidenäyttelyitä ja tapahtumia omassa Galleria Theodorissamme Kuningattarenkatu 18:ssa Loviisan ydinkeskustassa. Yhdistys toimii myös yhteistyössä muiden yhdistysten ja organisaatioiden kanssa. Osallistumme kulttuuritapahtumiin ja järjestämme lisäksi erilaisia kursseja.

Loviisan Taideyhdistys ry
Kuningattarentie 18, 07900 Loviisa

040 749 3790 (galleria, valvojat)

Mäntsälän Taideyhdistys ry

Mäntsälän Taideyhdistys ry on vuonna 1955 perustettu ammattitaiteilijoiden ja kuvataiteen harrastajien yhdistys, jonka toimintaperiaatteena on taiteen ja kulttuurin edistäminen Mäntsälän kunnassa.

Mäntsälän Taideyhdistys ry
Kivistöntie 2, 04600 Mäntsälä
 

info@mantsalantaide.fi

Nurmijärven Taideyhdistys ry

Nurmijärven Taideyhdistys on 1979 perustettu yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen ja muille kiinnostuneille monipuolista ja kehittyvää kulttuuritoimintaa.

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kulttuuriarvoja tarjoamalla erilaisia kulttuuripalveluja, harrastustoimintaa ja kannustaa omaehtoisen luovan tekemisen pariin. 

Nurmijärven Taideyhdistyksen tavoitteena on aktivoida eri taiteenaloilla toimivia harrastajia ja ammattilaisia yhteistyöhön. 

Nurmijärven Taideyhdistys ry
Tykkimäentie 11, 05200 Rajamäki
 

taideyhdistys.nurmijarvi@gmail.com

Konstföreningen i Borgå - Porvoon Taideyhdistys ry

Konstföreningen i Borgå – Porvoon Taideyhdistys ry on perustettu vuonna 1966 taiteiden ja niiden harrastuksen edistämiseksi Porvoon seudulla. Kaksikielinen, kaikille avoin yhdistys haluaa tuoda kulttuuria ja taidetta kaikenlaisten porvoolaisten elämään. Kannustamme kulttuurikentän toimijoita mm. Vuoden kulttuuriteko- palkinnolla. Toimimme yhdessä seudun muiden kulttuuriyhdistysten kanssa.

 
 

porvoontaideyhdistys@gmail.com

Riihimäen Kuvataiteilijat ry

Riihimäen Kuvataiteilijat ry on perustettu vuonna 1956 ja toimimme edelleen aktiivisena kuvataiteen kentällä kaupungissamme. Tammikuun alussa yhdistykseen kuului 138 jäsentä (1/2023), joista 4 on kunniajäsentä . Tämän jälkeen uusia jäseniä on tullut runsaasti mukaan ja olemme siitä olemme hyvin iloisia. Meitä kaikkia yhdistää rakkaus kuvataiteeeseen, jäsenemme ovat hyvin monipuolisia. Osa jäsenistä on opiskellut taidekoulussa ja ovat ammattitaiteilijoita ja osa tekee taidetta kotonaan vapaa-ajallaan ja harrasteryhmissä. Yhdistys työskentelee kuvataiteen yhteiskunnallisen aseman edistämiseksi. Jäsenten teoksia esitellään vuosittaisissa jäsennäyttelyissä Riihimäellä. Yhdistys ylläpitää Galleria Tärinää (Eteläinen Asemakatu 2 a).

 

Riihimäen Kuvateiteilijat ry
Eteläinen Asemakatu 2, 11130 Riihimäki
 

riihimaen.kuvataiteilijat@gmail.com

 

Suomen Taiteilijat ry

Suomen Taiteilijat ry on valtakunnallinen vuonna 1968 perustettu vapaa taideyhdistys. Yhdistys toimii yhdyssiteenä eri puolilla Suomea työskenteleville kuvataiteilijoille ja kuvanveistäjille järjestäen jyrytettyjä näyttelyitä, kursseja, opintomatkoja ja muita virikkeitä

 
Suomen Taiteilijat ry
Tallberginkatu 1, E porras, 00180 Helsinki

Päivystäjä +358 44 989 0161

Haluaako yhdistyksenne mukaan UKJ:n toimintaan.

Ennen jäseneksi hakua, tehkää hallituksen kokouksessa päätös liittymisestä ja valtuuttakaa hakija täyttämään hakukaavakkeen hallituksen puolesta.

Scroll to Top