Jäsenjärjestöt

Kaikki UKJn jäsenyhdistysten taiteilijat kuuluvat myös UKJhin ja ovat oikeutettuja osallistumaan UKJn tapahtumiin.

Yhtensä jäseniä UKJlla on noin 2000.

Espoo Art ry

Taideyhdistys Espoo Art on perustettu vuonna 1976. Jäsenmäärä yhdistyksessä on vuosien aikana kasvanut tasaisesti, ja tällä hetkellä jäseniä on yli 200. Yhdistykseen kuuluu öljy-, akryyli- ja akvarellimaalareita, graafikoita, valokuvaajia sekä kuvanveistäjiä. Osa jäsenistä ammattilaisia ja osa aktiivisia harrastajia. 

Espoo Art, Kuninkaantie 43, 02940 ESPOO, FINLAND espooart@gmail.com | Y-tunnus: 1708817-6 | Pankkitili, Nordea: FI71 1426 3000 1237 27 | Viitenro maksuissa: 1012

Hangon Kuvataiteilijat

Hangon Kuvataiteilijat – Hangö Bildkonstnärer ry on vuonna 1978 perustettu yhdistys, joka pyrkii aktiivisesti edistämään taiteen harrastusta ja tasoa järjestämällä jäsenilleen yhteisnäyttelyitä, taidekoulutusta sekä näyttelyretkiä.

Toimintamme tärkein painopiste on kuitenkin olla yhteyslinkkinä jäsentemme, kaupungin ja muiden yhdistysten välillä. Jäsenistöömme kuuluu toistasataa taitelijaa ja taiteenharrastajaa, joilla kaikilla on enemmän tai vähemmän yhteyttä Hankoniemelle.

Artoteekki

Hangon kirjastossa sijaitseva taidelainaamo eli Artoteekki välittää Hangon Kuvataiteilijat ry:hyn kuuluvien taiteilijoiden teoksia.

hankoart.hanko@gmail.com

Hallitus:

Krisse Sulonen, puheenjohtaja puh. 050 549 2416, krisse.sulonen@gmail.com

Hilkka Kivelä, hilkka.kivela@kolumbus.fi

Oili Ylitalo, oilisti@hotmail.com

Kerstin Berglund, k.b.berglund4a@gmail.com

Margareta Gripenberg, margareta.gripenberg@gmail.com

Kaija Heikkinen, heikkisenkaija@gmail.com

Jukka Sulonen, jukka.sulonen@talli.fi

Talous:

Tuikku Karhu, tuikkukarhu@yahoo.fi

Helsingin Taideyhdistys

Helsingin Taideyhdistys HTY ry on v. 1979 perustettu yhdistys, joka toimi aluksi Helsingin Taiteilijaseuran harrastajajaostona, mutta itsenäistyi omaksi yhdistyksekseen v. 1999.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää ja vaalia kuvataiteiden arvostusta, kiinnostusta ja harrastamista. Yhdistys aktivoi jäseniä taiteen tekemiseen luennoin, jäsentiedottein, kuvataidekilpailuin ja vertaispalautetilaisuuksin. Luomme osallistumismahdollisuuksia ryhmä näyttelyihin gallerioissa, kulttuurikeskuksissa ja verkossa. Näkyvä verkko- ja some toiminta on tavoittanut laajan taideala seuraaja levikin.

Yhdistyksen jäsenmäärä on 200 joista osa on kuvataide alojen ammattilaisia ja toisella osalla on pitkän linjan kuvataideopiskelu erilaisten opisto- ja kuvataidekoulujen kautta

PANKKI: OP FI96 57 23 0220 0022 37

Y-TUNNUS: 1581138-3

OSOITE: Keinutie 6 C 18, 00940 HKI c/o PJ Matti Rekki

PJ Matti Rekki matti.rekki@gmail.com p 0503619517

YHDISTYKSEN SÄHKÖPOSTI OSOITE: htaideyhdistys@gmail.com

JÄSENINFO SÄHKÖPOSTI: helsingintaideyhdistys@welho.com

VIESTINTÄ – MEDIATUOTANTO: Marianne Matikka marianne.matikka@gmail.com puh 0415232087

MAKSULIIKENNE – REKISTERI – NÄYTTELYJÄRJESTELYT: Pirjo Källi pirjo.kalli@pirca.fi puh. 040 548 1933

KuumArt

KuumArt ry on taideyhdistys, jonka kotipaikka on Tuusula ja toiminta-alueena on koko Keski-Uusimaa. Yhdistys perustettiin vuonna 2007, jolloin yli 30-vuotta toimineet Keravan Kuvataiteilijat ry ja Tuusulan Taideseura ry yhdistivät voimansa. KuumArt-nimi viittaa Keski-Uudenmaan kuntien yhteistyöorganisaatioon (KUUMA).

Local Artists

Perustimme Local Artists ry -yhdistyksemme sipoolaisin voimin vuonna 2010. Meidät yhdisti maalaaminen Carin Bengtsin johdolla Sipoon kansalaisopistossa. Lisäkoulutus on tärkeä osa toimintaamme. Jäsenten yksityisten näyttelyjen lisäksi järjestämme yhteisnäyttelyjä. Yhdistyksen jäsenissä on sekä harrastelijoita että ammattikuvataiteilijoita.

Hallituksen puheenjohtaja
Lea Karvala
lea.karvala@kar-fix.fi

Hallituksen sihteeri
Yrsa Lindqvist
yrsa-lindqvist@sls.fi

 

Lohjan Taideyhdistys

Lohjan taideyhdistys on perustettu 29.12.1959 taiteen harrastajille tukemaan eri taidelajeja – kuvataiteita, kirjallisuutta, musiikkia, teatteria ja elokuvaa.

Nykypäivän Taideyhdistys opastaa ja tukee ennen kaikkea kuvantekijöitä järjestämällä näyttelyitä, ikkunanäyttelyitä, kursseja, retkiä ja luentoja. Jäsenmäärä on noin 160

Lohjan taideyhdistyksen toimitila on Kässän taidetalossa osoitteessa Tynninharjuntie 21, 08700 Lohja

 

Yhdistyksen sähköpostiosoite on taideyhdistyslohjan@gmail.com

Hyvinkään Taiteilijaseura

Hyvinkään Taiteilijaseuran perustava kokous pidettiin Tapio Hailin kotona huhtikuussa 1958. 

Vaiveronkatu 10, 05900 Hyvinkää,
hyvinkaantaiteilijaseura[at]gmail.com

019 419 841

Järvenpään Taideseura

Järvenpään Taideseura ry on vuonna 1958 perustettu harrastajien ja ammattitaiteilijoiden yhteinen seura. Seuran tavoitteena on kuvataiteen eri alojen tunnetuksi tekeminen, näyttelytoiminta ja kuvataiteen harrastuksen edistäminen.

Seuralla on näyttelytiloja, grafiikan työpaja ja vuokrattavia työhuoneita Järvenpään Taidetalolla Myllytiellä.

Järvenpään Taideseura ry
Järvenpään Taidetalo
Myllytie 13 A
04410 Järvenpää

Taidetalon yhteystiedot
Sähköposti: taidetalo.taideseura()gmail.com
Puhelin: 0400 213 720 (taidetalon aukioloaikoina)


Hallitus

Anna Matikainen, puheenjohtaja, taideseura()gmail.com, pj.taideseura()gmail.com

Järvenpään Taideseura ry on vuonna 1958 perustettu harrastajien ja ammattitaiteilijoiden yhteinen seura. Seuran tavoitteena on kuvataiteen eri alojen tunnetuksi tekeminen, näyttelytoiminta ja kuvataiteen harrastuksen edistäminen.

Seuralla on näyttelytiloja, grafiikan työpaja ja vuokrattavia työhuoneita Järvenpään Taidetalolla.

Kirkkonummen Taideyhdistys

Kirkkonummen Taideyhdistys on perustettu v. 1972. Jäseniä yhdistyksessä on noin 140. Tavoitteena on innostaa ja kehittää taide-elämää Kirkkonummella. Eri taiteenalojen harrastajat ja ystävät voivat liittyä jäseniksi. Yhdistys järjestää kursseja, luentoja, opetuskritiikkiä, näyttelyitä, teematapahtumia ja taideretkiä.

https://kirkkonummentaideyhdistys.fi/Taidemokki

 


Hallitus

Anna Matikainen, puheenjohtaja, taideseura()gmail.com, pj.taideseura()gmail.com

Loviisan Taideyhdistys

Loviisan Taideyhdistys edistää ja kehittää eri taiteiden harrastusta ja kulttuurista tarjontaa toimialueellaan.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää taidenäyttelyitä ja tapahtumia omassa Galleria Theodorissamme Kuningattarenkatu 18:ssa Loviisan ydinkeskustassa. Yhdistys toimii myös yhteistyössä muiden yhdistysten ja organisaatioiden kanssa. Osallistumme kulttuuritapahtumiin ja järjestämme lisäksi erilaisia kursseja.

https://loviisantaideyhdistys.gruppo.fi/taidelainaamo/public/go.php

 

Galleria Theodor

Kuningattarenkatu 18 as. 5
07900 Loviisa

040 749 3790 (galleria, valvojat)

Mäntsälän Taideyhdistys

Mäntsälän Taideyhdistys ry on vuonna 1955 perustettu ammattitaiteilijoiden ja kuvataiteen harrastajien yhdistys, jonka toimintaperiaatteena on taiteen ja kulttuurin edistäminen Mäntsälän kunnassa.

GALLERIAT ja TOIMISTO Kivistöntie 2, 04600 Mäntsäläpuh. 041 446 4979 (sihteeri)

SÄHKÖPOSTI info@mantsalantaide.fi

laskut: laskutus@mantsalantaide.fi

TILINUMERO FI39 5282 0120 0330 04

Nurmijärven Taideyhdistys

Nurmijärven Taideyhdistys on 1979 perustettu yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen ja muille kiinnostuneille monipuolista ja kehittyvää kulttuuritoimintaa.

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kulttuuriarvoja tarjoamalla erilaisia kulttuuripalveluja, harrastustoimintaa ja kannustaa omaehtoisen luovan tekemisen pariin. 

Nurmijärven Taideyhdistyksen tavoitteena on aktivoida eri taiteenaloilla toimivia harrastajia ja ammattilaisia yhteistyöhön. 

Nurmijärven Taideyhdistys r.y.

Kievarintie 14 B2, 05200 Rajamäki

taideyhdistys.nurmijarvi@gmail.com

Pankki: OP FI57 5300 1720 0475 74 


Y-tunnus: 9905144-8

Riihimäen Kuvataiteilijat

Riihimäen Kuvataiteilijat ry on perustettu vuonna 1956 ja toimimme edelleen aktiivisena kuvataiteen kentällä kaupungissamme. Tammikuun alussa yhdistykseen kuului 138 jäsentä (1/2023), joista 4 on kunniajäsentä . Tämän jälkeen uusia jäseniä on tullut runsaasti mukaan ja olemme siitä olemme hyvin iloisia. Meitä kaikkia yhdistää rakkaus kuvataiteeeseen, jäsenemme ovat hyvin monipuolisia. Osa jäsenistä on opiskellut taidekoulussa ja ovat ammattitaiteilijoita ja osa tekee taidetta kotonaan vapaa-ajallaan ja harrasteryhmissä. Yhdistys työskentelee kuvataiteen yhteiskunnallisen aseman edistämiseksi. Jäsenten teoksia esitellään vuosittaisissa jäsennäyttelyissä Riihimäellä. Yhdistys ylläpitää Galleria Tärinää (Eteläinen Asemakatu 2 a).

Riihimäen Kuvataiteilijat ry ylläpitää ja vuokraa Galleria Tärinää. 

Galleria Tärinä sijaitsee rautatieaseman yhteyteen rakennetussa Matkakeskuksessa (rakennusvuosi 2008). Matkakeskus käsittää linja-autoaseman, liike- ja pysäköintitiloja sekä seitsenkerroksisen toimistorakennuksen. Galleriaan on erinomaiset liikenneyhteydet rautatieaseman läheisen sijainnin ansiosta. Galleria Tärinään on aina vapaa pääsy.

riihimaen.kuvataiteilijat@gmail.com

 

Galleria Tärinä, Eteläinen Asemakatu 2 

Matkakeskus Liikerata, 11130 Riihimäki

Puheenjohtaja/Tiedottaja
Anne Ahonen
anneahonen02@gmail.com
040 509 8380

Suomen Taiteilijat

Suomen Taiteilijat ry on valtakunnallinen vuonna 1968 perustettu vapaa taideyhdistys. Yhdistys toimii yhdyssiteenä eri puolilla Suomea työskenteleville kuvataiteilijoille ja kuvanveistäjille järjestäen jyrytettyjä näyttelyitä, kursseja, opintomatkoja ja muita virikkeitä

 

Käyntiosoite

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 E-porras, kellarikerros 00180 Helsinki.

 

Postiosoite

Tallberginkatu 1 C, lokero 148, 00180 Helsinki

Yhteydenotot

Tiedottaja: Tuula Alho alho.tuula109(at)gmail.com
044 055 4165
Puheenjohtaja: Taru Alho taru(at)suomentaiteilijat.net

 

Päivystäjä (Tuula Alho)

+358 44 989 0161

 

 

Sähköposti jäsenasioissa

posti(at)suomentaiteilijat.net

 

Sähköposti hakemus, kotisivut ja some asioissa

hakemukset(at)suomentaiteilijat.net

Haluaako yhdistyksenne mukaan UKJ:n toimintaan.

Ennen jäseneksi hakua, tehkää hallituksen kokouksessa päätös liittymisestä ja valtuuttakaa hakija täyttämään hakukaavakkeen hallituksen puolesta.

Scroll to Top